Kapua Malawi edistää tyttöjen oikeuksia – hae mukaan hyvää tekevään seikkailuun!

Elokuussa 2023 Kapua-tiimi matkaa tutustumaan Väestöliiton tukemaan työhön Malawissa sekä osallistuu Kapua-triathlonille, jossa pyöräillään halki kylien, melotaan Malawijärvellä ja kavutaan maan korkeimmalle huipulle, Mulanje-vuorelle (3002 m).

Kapua 2018 Malawi -tiimi Mt. Mulanjen huipulla.

Koko ryhmän yhteisenä tavoitteena on mahdollistaa muutos parempaan keräämällä 100 000 euroa tyttöjen ja nuorten naisten oikeuksien edistämiseksi. Keräyksen tuotto kanavoidaan Kapuan kumppanijärjestöjen Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kautta luotettavasti perille kohteisiin.

Kapuajat keräävät varoja pääasiassa itsenäisesti, mutta myös yhdessä tiimin kanssa. Kunkin kapuajan keräystavoite on kaksi euroa jokaisesta metristä Mulanjen huipulle, yhteensä 6004 euroa.

Vuodesta 2006 alkaen yli 300 vapaaehtoista kapuajaa on kerännyt jo yli miljoona euroa maailman köyhimpien maiden tukemiseksi ja matkannut 15 maassa tutustumassa varoilla toteutettaviin hankkeisiin sekä kiipeämässä vuorten huipuille.

Ryhmään valitut saavat henkilökohtaisen konkarikapuajan tuen. Konkarit ovat jo kerran Kapuan kokeneita, aiempiin hankkeisiin osallistuneita vapaaehtoisia. Konkarit toimivat vertaistukena ja tsemppaavat varainhankinnassa sekä matkaan valmistautumisessa.

Kuka voi hakea kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, oikeudenmukaisemman maailman edistämisestä kiinnostuneet henkilöt. Odotamme hakijoilta vahvoja tiimityöskentelytaitoja, kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti Kapuan puitteissa. Arvostamme positiivista otetta sekä riittävää fyysistä kuntoa tai halua kohottaa kuntoa ennen matkaa. Aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta tai varainhankinnasta ei tarvita.

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkan Malawiin sekä muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu Kapua Malawi -tiimiin on 350 euroa. Osallistumismaksu maksetaan, kun hakija on valittu tiimiin ja vahvistanut osallistumisensa. Osallistumismaksu sisältää:

– Kolme koulutusviikonloppua ennen matkaa
– Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko vuoden ajan
– Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
– Oman varainhankintasivun
– Kuntotestin ja kunto-ohjelman
– Palautetapaamisen matkan jälkeen
– Kapua t-paidan

Osallistumismaksu ei sisällä matkakuluja koulutustapaamisiin Suomessa.

Matkaohjelma

Päivät 1-2) Lennot Helsingistä Malawin Blantyreen. Lentokentältä kuljetus hotelliin. Pitkien lentojen jälkeen rentoutumista.

Päivät 3-4) Siirtyminen autolla Kuchireen, jossa vierailut Väestöliiton kumppanijärjestön tekemään kehitysyhteistyöhön. Auto + kuski käytössä vierailupäivien ajan. (A)

Päivät 5-6) Kapua-triathlon alkaa. Siirtyminen viehättävälle Domwe Islandille meloen.
Vesiaktiviteetteja. Kajakointia ja mahdollisuus myös snorklata. Yöt vietetään telttailen saarella. Upeita elämyksiä kauniissa ympäristössä. (A,L,I)

Päivät 6-7) Upeiden saaripäivien jälkeen triathlonimme jatkuu. Siirtyminen Liwonden luonnonpuistoon tapahtuu osittain auton kyydillä ja osittain pyöräillen (n. 50-80km). Pyörät saamme paikan päältä. Liwondessa upeita safaripäiviä. Osa safareista tehdään autolla, osa veneillä. (A,L,I)

Liwonden kansallispuisto
Kansallipuisto sijaitsee eteläisessä Malawissa lähellä Mosambikin rajaa. Puisto on perustettu vuonna 1973 ja se on tunnettu erityisesti norsuistaan. Suurien nisäkkäiden lisäksi puistosta elää myös yli 350 eri lintulajia. Vuodesta 2015 puistoa on hallinnoinut voittoa tavoittelematon järjestö African Parks, joka on tehnyt loistavaa suojelutyötä ja osallistunut muun muassa petoeläinkannan elvyttämiseen. Vuonna 2017 puistoon siirrettiin 7 gebardia Etelä-Afrikasta, jotka olivat ensimmäiset gebardit Malawissa yli 20 vuoteen. Nykyään puiston gebardikanta on noussut yli 20 yksilöön. Loistavaa työtä on tehty myös esimerkiksi leijona- sekä hyeenakoirakannan eheyttämisessä.

Päivä 8) Mt. Mulanje trekki.
Jatkamme matkaa autolla kohti Mulanje-vuorta. Noin 300 kilometrin matka kestää noin viisi tuntia. Majoitumme hyvin pelkistetyssä majapaikassa jaetuissa huoneissa Likhabulassa. Illalla kassien pakkaus ja valmistautuminen trekille, jolle starttaamme aikaisin seuraavana aamuna. (A,I)

Päivä 9) Kapuan triathlon huipentuu, kun vaelluksemmme alkaa. Aikainen lähtö kohti Chisepo Hutia. Matkan pituus noin 8-9 tuntia. CHISEPO HUT (A,L,I)

Päivä 10) SAPITWA PEAK, 3002 M
Kapuamme Malawin korkeimmalle huipulle, Sapitwa Peakille, jonka korkeus on 3002m. Tunnelma huipulla on uskomaton.
Nousun jälkeen palaamme Chisepo Hutille. Vaelluspäivän pituus noin 6-8 tuntia. CHISEPO HUT (A,L,I)

Päivä 11) Jatkamme matkaa alas vuortelta Thuchila Hutille. Helpomman vaelluspäivän pituus noin 3-4 tuntia. THUCHILA HUT (A,L,I)

Mt. Mulanje
Mt. Mulanje on Malawin korkein vuori ja se sijaitsee eteläisessä Malawissa, noin 65km Blantyrestä itään. Vuoren huippu, Sapitwan kohoaa 3002m:n korkeuteen. Vuori on tunnettu trekkikohde ja maisemat kapuamisen aikana upeat.

Päivä 12) Palaamme takaisin vuoren juurelle, josta matkamme jatkuu takaisin Blantyreen. Illalla juhlistamme onnistunutta matkaamme illallisen merkeissä (A, I)

Päivät 13-14) Kuljetus lentokentälle ja lennot takaisin Suomeen, jonne saavumme seuraavana päivänä (A)

Matkan ajankohta: Elokuu 2023
Matkan alustava hinta: 4790 euroa

Hintaan sisältyy:
Reittilennot economy-luokassa
Lentolippujen hintaan sisältyvät verot
Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
Luonnonpuistomaksut
Kantajien palvelu vaelluspäivinä
Paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Matkatoimisto Aventura.

Haku Kapua Malawi -tiimiin on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

Scroll to Top