Tämä on mahdollisuutesi – hae mukaan tiimiin, joka muuttaa maailmaa!

Oletko valmis seikkailuun? Vuoden 2020 Kapua-tiimiin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia hyväntekijöitä ja seikkailijoita, joita yhdistää halu parantaa maailmaa ja vaeltaa Nepalin vuorilla. Kapuajat keräävät vuoden ajan varoja nuorten ja vammaisten oikeuksia edistävään työhön Nepalissa. Marraskuussa 2020 Kapuajat matkaavat Nepaliin tutustumaan työhön, jota keräysvaroilla tehdään, ja vaeltaa Himalajalla Gokyo Ri -trekin kavuten 5420 metrin korkeuteen.

Kapua-tiimin tavoite on edistää globaalia yhdenvertaisuutta keräämällä yhteensä 100 000 euroa järjestöjen kehitysyhteistyöhön. Keräyksen tuotto kanavoidaan Kapuan kumppanijärjestöjen Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kautta luotettavasti perille kohteisiin.

Nuoret ja vammaiset kohtaavat Nepalissa monenlaista syrjintää, eikä kaikilla ole yhdenvertaista mahdollisuutta laadukkaaseen koulutukseen tai terveydenhoitoon. Kapuajat keräävät vuoden ajan itse valitsemillaan tavoilla varoja nuorten ja vammaisten oikeuksia edistävään työhön ja tiedottavat samalla tärkeistä kehitysteemoista. Kunkin kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä vaelluksen korkeimmalle huipulle, eli yhteensä 5420 euroa.

Vuoden 2020 Kapua-ryhmään valitut saavat henkilökohtaisen konkarikapuajan tuen. Konkarit ovat jo kerran Kapuan kokeneita, aiempiin hankkeisiin osallistuneita henkilöitä. Konkarit toimivat vertaistukena ja tsemppaavat varainhankinnassa sekä matkaan valmistautumisessa.

Vuodesta 2006 alkaen jo yli 250 vapaaehtoista kapuajaa on kerännyt yli miljoona euroa oikeudenmukaisemman maailman puolesta ja matkannut 13 maahan tutustumaan varoilla toteutettaviin hankkeisiin sekä kiipeämään vuorten huipuille.

Kuka voi hakea Kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, globaalin oikeudenmukaisuuden edistämisestä kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti Kapuan puitteissa. Arvostamme riittävää fyysistä kuntoa tai halua kohottaa kuntoa ennen matkaa. Aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta tai varainhankinnasta ei tarvita.

Kapua 2020 Nepal -tiimin valintatilaisuus järjestetään Helsingissä lauantaina 23.11.2019. Hakijat kutsutaan hakemusten perusteella valintatilaisuuteen hakuajan päätyttyä.

Ryhmän ensimmäinen koulutusviikonloppu järjestetään tammikuussa 2020.

Matkaohjelma

Kapua 2020 Nepal -matka suuntaa legendaarisessa Everestin kansallispuistossa sijaitsevaan Gokyo-laaksoon, joka on kuuluisia turkooseista ylänköjärvistään ja jylhistä vuoristomaisemistaan. Seudulla päästään vielä vaeltamaan rauhassa, alueen vähemmän ruuhkaisilla poluilla.

Vaellus huipentuu nousuun 5357 metriä korkealle Gokyo Ri -kukkulalle, josta avautuvat upeat näkymät Mt. Everestille sekä muille alueen 8000-metrisille vuorille. Vaelluksella ylitetään myös 5420 metriä korkea Cho La -sola, joka haastaa vaeltajan sekä palkitsee upeilla maisemillaan. Vaelluksilla majoitumme sympaattisiin teetupiin, nepalilaisiin vaellusmajoihin, joissa myös ruokailemme.

Matkan ajankohta: marraskuu 2020
Matkan hinta: 2990 euroa/hlö 2 hengen huoneessa
Matkaohjelma:

Päivä 1 | Helsinki-Katmandu
Päivä 2-4 | Saapuminen Katmanduun. Tutustuminen järjestöjen kehitysyhteistyöhön Katmandussa seuraavien päivien ajan.
Päivä 5 | Lento Luklaan (2840m), josta vaellus alkaa. Phakding (2434m)
Päivä 6-7 | Namche Bazaar (3446m)
Päivä 8 | Mong (4000m)
Päivä 9–10 | Macchermo (4470m)
Päivä 11 | Gokyo (4790m)
Päivä 12 | Gokyo Ri, Thangknak (4700m)
Päivä 13 | Cho La (5420m), Dzongla (4830m)
Päivä 14 | Pangboche (3930m)
Päivä 15 | Namche Bazaar (3446m)
Päivä 16 | Lukla
Päivä 17 | Lukla-Katmandu
Päivä 18 | Katmandu- Helsinki

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitukset, kuljetukset ja retket ohjelman mukaisesti, vaellusluvat ja oppaiden sekä kantajien palvelu vaelluksella. Matkan hintaan ei sisälly Matkatoimisto Aventuran toimistokulu 25€/hlö, viisumit ja maastapoistumismaksut, tipit ja muut henkilökohtaiset kulut.

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkansa Nepaliin sekä muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu Kapua 2020 Nepal -tiimiin on 350 euroa. Osallistumismaksu maksetaan, kun hakija on valittu tiimiin ja vahvistanut osallistumisensa. Osallistumismaksu sisältää:

– Kolme koulutusviikonloppua ennen matkaa
– Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko vuoden ajan
– Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
– Oman varainhankintasivun
– Kuntotestin ja kunto-ohjelman
– Palautetapaamisen matkan jälkeen
– Kapua t-paidan

Osallistumismaksu ei sisällä matkakuluja koulutustapaamisiin, jotka järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä.

Haku Kapua 2020 Nepal -tiimiin on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

Scroll to Top