Kapua 2018 Malawi

Kapua 2018 edisti koulutusta ja terveyttä Malawissa ja Etiopiassa

Kehitysmaille apua kapuava Kapua-kampanja toteutettiin kymmenettä kertaa vuonna 2018. Kampanjan kohdemaa oli pieni sisämaavaltio eteläisessä Afrikassa, Afrikan lämpimäksi sydämeksi kutsuttu Malawi. Kapuajat keräsivät varoja suomalaisten järjestöjen toteuttamaan kehitysyhteistyöhön, jolla edistetään tyttöjen ja naisten kouluttautumista ja oikeuksien toteutumista kyläyhteisöissä.

21.9.2018 Kapua-tiimi matkasi Malawiin tutustumaan Väestöliiton ja Taksvärkki ry:n tukemaan työhön. Malawissa tiimi osallistui Kapua-triathlonille meloen Malawijärven maisemissa, pyöräillen halki kylien ja kiiveten Malawin korkeimmalle huipulle, Mulanje-vuorelle (3002 m).

Kunkin Kapuajan keräystavoite oli kaksi euroa jokaisesta metristä Mulanje-vuoren huipulle, yhteensä 6004 euroa. Kapua 2018 Malawi -tiimi keräsi yhteensä 106 104 euroa hankkeelle. Kapuan kumppanijärjestöt Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry kanavoivat kerätyt varat kohteisiin. Järjestöillä on useiden vuosien kokemus toimimisesta kohdemaissa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.

Tutustu Kapua 2018 Malawi -tiimiin.

Lue Kapuajien matkapäiväkirjaa Malawista.

Scroll to Top