Kapua 2016 Nepal -tiimissä 20 suomalaista kerää yhdessä 100 000 euroa koulutuksen ja terveyden edistämiseksi Nepalissa ja Keski-Aasiassa. Ryhmän jäsenet ovat tavallisia suomalaisia, joita yhdistää halu auttaa kehitysmaita ja kokeilla rajojaan.

Kapuajat keräävät varoja ja tiedottavat hankkeesta Suomessa. Marraskuussa 2016 kapuajat matkaavat Nepaliin, jossa he tutustuvat Väestöliiton ja Taksvärkki ry:n avustuskohteisiin ja pääsevät näkemään käytännössä, miten kerättyjä varoja käytetään. Tämän jälkeen ryhmä kiipeää maailman korkeimman vuoren Mount Everestin perusleiriin ja Kala Patharin huipulle (5545m). Jokaisen kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä huipulle, eli 5545 euroa.

Jo kahdeksatta kertaa toteutettavan Kapua-kampanjan yhteistyökumppanit ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Kaikilla järjestöillä on useiden vuosien kokemus toimimisesta kohdemaissa ja ne toimivat yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.