Kapua 2024 Nepal

Kohti Kapua kunyoa

Kapua matkani aloi tammikuussa – 24 ja samalla alkoi myös uusi vaihe elämässäni, johon liikunta on tullut jäädäkseen.

Opinnot, Kapua ja kuntoilu ovat pitäneet kiireisenä ja kalenterin täytenä mutta hyvin kaiken on saannut aikataulutettua.

Kuntosalipolkuni alkoi nollasta vuoden alussa kaupungin xxl- kuntosalilla.Maaliskuussa uskaltauduin hankkimaan ensimmäisen salikorttini ja treeneistä tuli säännöllisempiä.

Porrastreeneissä olen käynnyt lähes viikoittain helmikuun alusta lähtien ja huhtikuun lopulla liityin porrastreeni ryhmään.

Ensimmäinen etappi oli viikkoa ennen Juhannusta toteutunut Hetta- Pallas vaellus.Lukuisia tuntureiden ylityksiä, telttaöitä, saunomista Hannukurussa ja uimista ja upeita hetkiä kolmen yön ja neljän päivän mittaisella vaelluksella.

Ensimmäisen vaelluksen jälkeen kuitenkin totesin, että on aika ryhtyä tosi toimiin.Nepaliin on sikaa 4kk.Personal trsiner teki kuntotestin ja uuden saliohjelman ja nyt viikottain kolmen salikerran ja porrastreenien lisäksi yritän kehittää hapenottokykyäni myös juoksukunnon treenaamisella.Ettei homma menisi liian vakavaksi niin viikottain käyn pyörähtelemässä lavatansseissa.

Seuraavana tähtäimessä on syyskuun puolivälissä Slovenia ja Triglavin huiputus.Oppaan ja pienen ryhmän kesken nousemme lähes 3000m korkeuteen.Hyvää treeniä Annapurnaa ajatellen ja samalla saan myös ensi tuntuman korkeasta ilmanalasta.

Kaiken muut lisäksi tietysti kepo ja rentoutuminen arjessa on tärkeää.Retkeilen luonnossa viikottsin ja näin kesäisin minut löytää telttailemasta saarilta.

Taidetta ja kapuaakin on  yhä voimissaan.Juuri nyt on Käpylän kirjastossa avoinna heinäkuun ajan näyttelyni Sinihattuineen mummo.

Lappiin palaan syksyn mittaan graduseminaarien myötä ja lokakuussa ihastelen ehkä ruskan viimeisiä hetkiä tai ensi lunta Jerisjärven taiteilijamökissä.

 

Kauas katse kantaa.

 

 

 

 

 

 

7.7.2024 Johanna Kansala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top