Kapuamista tunnelmasta toiseen

Meille on tullut oikeastaan talvi. Loppuviikosta satoi lunta ja nyt on pakkasta -18 astetta. Kuntolenkkiä ei kuitenkaan voinut jättää väliin, vaan riittävästi vaatteita päälle ja ulos. Lenkin jälkeen tuntui ihanalta, kun posket punottivat ja takin kaulukset olivat huurussa. Näin se kunto vähitellen kohoaa.

Tänään olin tutustumassa kahden taiteilijan myyntinäyttelyyn. Ovi näyttelyyn oli lukossa, mutta ei hätää. Sisälle näyttelyyn pääsin metallioven ja jalkalistan välistä työnnetyllä avaimella. Totta kai laitoin oven perässäni kiinni, koska ulkona oli melkoinen pakkanen. Esillä oli kauniita akvarelleja ja kivoja oivalluksia tehdä esimerkiksi kynttilän jalkoja vanhoista kirjoista. Kun oli poislähdön aika, niin vanha ovi ei auennutkaan. Olinkohan ostanut liian vähän!? Paikalle soitettiin taiteilijan mies, joka pääsi sisään samalla tavalla kuin minäkin. Hän sulki oven perässään ja nyt olimme kaikki sul-jettujen ovien takana. Tein ajatusleikin, että näinhän voisi kerätä varoja myös Kapualle.

Varainhankintani on nyt perustunut muutamiin myyjäisiin ja ensi viikonvaihteen kirpputoriin. Ajattelin ottaa käyttöön arpajaiset, sillä uskon, että näin saan menestyksellisemmin kartutettua varainhankinnan tiliä. Toivon myös, että Kapua-esitteet ovat herättäneet ihmisiä huomaamaan tuen tärkeyden.

Kapua-tiedotusta olen hoitanut jakamalla esitteitä. Olen ollut Satakunnan Radiossa kertomassa kampanjasta ja olenkin saanut siitä paljon palautetta. Lähiaikoina on luvassa Radio Pori ja Satakunnan Viikko -lehti. Näin pikkuhiljaa tieto leviää, sillä Kapua -ajatus on täällä Satakunnassa tuntematon. Helanderin Annukka on tehnyt arvokasta työtä Euran seudulla, joten eiköhän tietoisuus näin lisäänny. Perheessämme on ollut vuosien aikana useita lapsia ja nuoria aina viikonlopusta vuoteen saakka. He rupesivat kyselemään, mitä KAPUA tarkoittaa. Tyttäreni avustuksella sain lyhyen artikkelin englanniksi. Minusta tuntuu hyvältä, että hekin voivat tutustua kampanjaamme. Uskon, että he kannustavat meitä kaikkia.

Meillä on Porissa naisjärjestöjen yhdessä järjestämät NiceAid -tilaisuudet ensi vuonna naistenpäivän aikaan. Nyt nämä järjestöt ovat esillä Satakunnan Kansassa ja pitävät siellä myös blogiaan. Tätä kautta menee tietoa säännöllisesti kehitysyhteistyöstä. Minullakin on mahdollisuus olla naistenpäivän tilaisuudessa mukana Kapuan merkeissä. Nyt tarvitaan kultaisia neuvoja, jotta voimme kertoa monipuolisesti tästä Kapua 2013 Guatemala -kampanjasta.

Välillä aina pysähdyn miettimään, miten itsestään selvänä pidämme, että meillä kaikilla on mahdollisuus käydä koulua ja opiskella. Saamme puhdasta vettä sekä kylmänä että lämpimänä. Meillä on terveydenhuolto järjestetty ja meillä hyvin monella on työtä. Me elämme itsenäisessä Suomessa kaikkine oikeuksinemme ja myös velvollisuuksinemme.  Meidän perusasiamme ovat kunnossa. Kaikkialla asiat eivät ole näin. Haluan auttaa ja olen kiitollinen siitä, että voin olla mukana omalta pieneltä osaltani Kapua-kampanjassa. Kun autamme lapsia, nuoria ja naisia, uskon siihen, että tulevaisuus on askel askeleelta parempi.

Toivon teille kaikille hyvää itsenäisyyspäivää, lämmintä joulumieltä ja hyviä hetkiä läheistenne kanssa!

Ajatuksella,

Sirkka

1 ajatus aiheesta “Kapuamista tunnelmasta toiseen”

  1. Nainen voi lähteä Satakunnasta, mutta Satakunta ei naisesta…

    Kaksi entisen Satakunnan partiolaisten aktiivia löysivät sattumalta samoille poluille kapuamaan. Yhteistyöllä saadaan enemmän aikaan :)

    Kiitos Sirkka!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top