Plan Suomi

PlanPlan parantaa heikoimmassa asemassa olevien lasten elämää kehitysmaissa pysyvästi. Planin tavoite on, että lapset saavat kasvaa ja toteuttaa kykyjään ihmisoikeuksia kunnioittavassa maailmassa.  Plan työskentelee tavalla, joka yhdistää ihmisiä yli kulttuurirajojen.

Plan auttaa erityisesti kaikista haavoittuvimmassa asemassa olevia lapsia: tyttöjä, etnisiä vähemmistöjä, vammaisia lapsia ja katulapsia. Planin työ on pitkäjänteistä, kestävää ja laadukasta. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan toimii 70 maassa.

Plan keskittyy työssään kahdeksaan osa-alueeseen, jotka parantavat lasten elämää tehokkaimmin:

·         Koulutus. Jokaisella lapsella on oikeus laadukkaaseen koulutukseen. Koulutus on tehokas keino katkaista köyhyyden kierre.

·         Terveys. Tuhannet lapset kuolevat edelleen kehitysmaissa tauteihin, jotka ovat vältettävissä ja hoidettavissa.

·         Katastrofityö. Katastrofeissa lapsia uhkaavat aikuisia useammin esimerkiksi epidemiat, aliravitsemus ja ihmisoikeusloukkaukset.

·         Lasten osallistuminen. Jokaisella lapsella on oikeus osallistua elämäänsä koskevaan päätöksentekoon perheissä, kouluissa, yhteisöissä ja valtiollisella tasolla.

·         Lastensuojelu. Lapseen kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusloukkaus. Väkivalta uhkaa lapsen elämää, kehitystä, koulutusta ja yhteiskuntaan osallistumista.

·         Taloudellinen turvallisuus. Köyhyydessä elävät lapset ovat erittäin alttiita talouden heilahduksille sekä katastrofeille ja kokevat köyhyyden seuraukset ensimmäisinä.

·         Vesi ja sanitaatio. Jokaisella lapsella kuuluu olla tarjolla puhdasta juomavettä sekä kelvolliset vessa- ja peseytymistilat.

·         Seksuaali- ja lisääntymisterveys. Liian aikainen raskaus ja sukupuolitaudit vaikeuttavat monen nuoren ja lapsen elämää.

Lue lisää Planin toiminnasta.

Scroll to Top