Kapua kohti tasa-arvoa Keniassa!

Vapaaehtoiset keräävät Oma Kapua Kenia -kampanjassa varoja vammaisten naisten ja tyttöjen terveyden edistämiseen Keniassa. Haku tiimiin on nyt auki.
Hyvää tekevään seikkailuun haetaan juuri nyt eri-ikäisiä suomalaisia. Etsimme henkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan globaalin oikeudenmukaisuuden edistämiseen ja haluavat haastaa itsensä vuorivaellukselle Afrikassa. Aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta tai varainhankinnasta ei tarvita.

Oma Kapua Kenia -tiimi matkaa tammikuussa 2023 tutustumaan, kuinka keräysvaroilla edistetään naisten ja tyttöjen seksuaali- ja lisääntymisterveyden toteutumista. Tämän jälkeen ryhmä vaeltaa maan korkeimmalle vuorelle, Mt. Kenyalle (4985m). Kenia on yksi Afrikan mantereen nopeimmin kehittyvistä maista. Terveyspalvelut eivät kuitenkaan ole vielä kaikkien saatavilla, vaikka oikeus terveyteen on ihmisoikeus.

”Useat vammaiset tytöt ja naiset Keniassa eivät nauti perheidensä ja yhteisöjensä huolenpidosta, ovat usein heitteille jätettyjä, eikä heillä ole pääsyä terveyspalveluiden piiriin. Tämän lisäksi he kohtaavat ennakkoluuloja ja hyväksikäyttöä. Covid-19 pandemia on entisestään lisännyt sukupuolittunutta väkivaltaa. LSV toimii yhteisö- ja kuntatasolla ja vammaisten naisten ja tyttöjen parissa parantaakseen heidän pääsyä terveyspalveluihin. Lisäksi levitämme tietoa heidän seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksista ja edistämme paikallisten vammaisjärjestöjen toimintamahdollisuuksia.”

Tuemme myös vammaisten naisten ja tyttöjen osallisuutta paikallisissa yhteisöissä ja viranomaisten kanssa ja näin lisäämme heidän omaa päätösvaltaa seksuaali- ja lisääntymisterveyteen liittyvissä asioissa”, kuvaa Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n ohjelmapäällikkö Maritta Niskanen-Tamiru työn merkittävyyttä.

Kapuajien tavoitteena on kerätä vähintään 1200 euroa vammaisten naisten ja tyttöjen hyvinvoinnin edistämiseksi ja tiedottaa kampanjasta Suomessa. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Keniaan. Yhteistyökumppanina toimii Lääkärin sosiaalinen vastuu ry. Kapuan kumppanijärjestöillä on pitkä kokemus kehitysyhteistyöstä ja ne toimivat yhteistyössä paikallisten järjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.

Hakuaika Oma Kapua Kenia tiimiin on 31.1.-.28.2.2022. Lue lisää ja hae mukaan tästä.

Lisätietoa Kapuasta:
Kapua-koordinaattori Suvi Aarnio, +358 50 440 5534, suvi@kapua.fi

Järjestön kehitysyhteistyöhankkeista vastaa:
Lääkärin sosiaalinen vastuu ry: Heidi Saarinen, järjestökoordinaattori, +358 45 350 8516, lsv@lsv.fi

Scroll to Top