Yhteistyöjärjestöt

Kapua 2018 Malawi ja Kapua 2019 Etiopia

Kapuan vuosittaiset päähankkeet toteutetaan yhteistyössä Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kanssa. Hankkeiden keräystuotto jaetaan tasan kolmen kumppanijärjestön kesken. Keräysvarat ohjataan Väestöliiton keräystilille, josta varat kanavoidaan luotettavasti perille kohteisiin Malawiin ja Etiopiaan.

Kynnys ry tukee vammaisten naisten omia järjestöjä Etiopiassa ja Keski-Aasiassa. Vammaiset tytöt ja naiset kokevat kaksinkertaista syrjintää vammaisuuden ja sukupuolen takia. Kehitysmaissa vammaiset tytöt ja naiset pääsevät harvoin kouluun tai töihin ja ovat usein yksi maansa köyhimpiä väestöryhmiä. Kynnys käyttää keräysvarat kehitysmaiden vammaisten naisten ja tyttöjen tukemiseen, kuten koulutukseen, työllistymiseen ja seksuaalikasvatukseen.

Taksvärkki ry edistää kehitysyhteistyöhankkeillaan kehitysmaiden lasten ja nuorten ihmisoikeuksia, elämänhallintataitoja ja vaikutusmahdollisuuksia. Tavoitteena on, että nuorista tulee omien yhteisöjensä aktiivisia toimijoita. Malawissa Taksvärkki ry tukee tyttöjen voimaantumista ja edistää tasa-arvon toteutumista. Kouluttautumalla tytöt saavat äänensä kuuluviin. Rohkeat nuoret toimivat roolimalleina, joiden johdolla muutetaan asenteita ja toimintatapoja paikallisissa yhteisöissä.

Väestöliitto edistää kehitysmaiden nuorten oikeutta päättää itse omasta kehostaan ja tulevaisuudestaan. Väestöliiton tavoitteena on seksuaalioikeuksien toteutuminen maailmanlaajuisesti. Malawissa ja Nepalissa nuoria tuetaan muun muassa seksuaalikasvatuksen keinoin saamaan tietoja ja taitoja, joiden avulla he voivat kasvaa täyteen potentiaaliinsa.

Oma Kapua

Oma Kapua toimii yhteistyössä suomalaisten järjestöjen kanssa, joilla on Poliisihallituksen myöntämä voimassaoleva rahankeräyslupa. Luotettavat kumppanijärjestömme kanavoivat avun turvallisesti perille. Tutustu kohteisiimme, ja valitse omasi! Voit myös ehdottaa omaa järjestöäsi, mikäli et löydä kumppaneistamme sopivaa kohdetta. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV) on suomalainen kansalaisjärjestö, joka on yli kolmen vuosikymmenen ajan toiminut rauhantyössä, terveyspolitiikassa ja kehitysyhteistyössä korostaen ja edistäen lääkärien toimimista koko ihmiskunnan hyvinvoinnin hyväksi. Vuonna 2018 LSV:llä on toimintaa Nepalissa ja Somaliassa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!