Yhteistyöjärjestöt

Kapuan päähanke

Kapuan vuosittaiset päähankkeet toteutetaan yhteistyössä Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kanssa. Hankkeiden keräystuotto jaetaan tasan kolmen kumppanijärjestön kesken. Keräysvarat ohjataan Väestöliiton keräystilille, josta varat kanavoidaan luotettavasti perille kohteisiin Malawiin ja Etiopiaan.

Kynnys ry tukee vammaisten naisten omia järjestöjä Etiopiassa ja Keski-Aasiassa. Vammaiset tytöt ja naiset kokevat kaksinkertaista syrjintää vammaisuuden ja sukupuolen takia. Kehitysmaissa vammaiset tytöt ja naiset pääsevät harvoin kouluun tai töihin ja ovat usein yksi maansa köyhimpiä väestöryhmiä. Kynnys käyttää keräysvarat kehitysmaiden vammaisten naisten ja tyttöjen tukemiseen, kuten koulutukseen, työllistymiseen ja seksuaalikasvatukseen.

Taksvärkki ry edistää monivuotisilla kehitysyhteistyöhankkeillaan kehitysmaiden lasten ja nuorten ihmisoikeuksia, elämänhallintataitoja ja vaikutusmahdollisuuksia. Tavoitteena on, että nuorista tulee omien yhteisöjensä aktiivisia toimijoita.​ Nepalissa Taksvärkki ​ry tukee oppilaskuntien perustamista ja niiden työtä paremman kouluympäristön ja yhdenvertaisuuden puolesta kyläkouluissa. Oppilaskunta-aktiivit tekevät vaikuttamistyötä, kehittävät vedenjakelua ja vessoja koulussa ja tukevat heikko-osaisimpia.

Väestöliitto edistää kehitysmaiden tyttöjen ja poikien oikeutta päättää itse omasta kehostaan ja tulevaisuudestaan. Tavoitteena on seksuaalioikeuksien toteutuminen maailmanlaajuisesti. Malawissa ja Nepalissa nuoret saavat seksuaalikasvatusta sekä tietoa ja taitoja tehdä hyviä päätöksiä elämänsä suhteen.

Oma Kapua

Oma Kapua toimii yhteistyössä suomalaisten järjestöjen kanssa, joilla on Poliisihallituksen myöntämä voimassaoleva rahankeräyslupa. Luotettavat kumppanijärjestömme kanavoivat avun turvallisesti perille. Tutustu kohteisiimme, ja valitse omasi! Voit myös ehdottaa omaa järjestöäsi, mikäli et löydä kumppaneistamme sopivaa kohdetta. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry (LSV) on suomalainen kansalaisjärjestö, joka on yli kolmen vuosikymmenen ajan toiminut rauhantyössä, terveyspolitiikassa ja kehitysyhteistyössä korostaen ja edistäen lääkärien toimimista koko ihmiskunnan hyvinvoinnin hyväksi. Vuonna 2018 LSV:llä on toimintaa Nepalissa ja Somaliassa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!