Tule mukaan verkostoitumaan ja viettämään rentoja kesäpäiviä vertaisporukassa Ahvenanmaalla. Järjestämme ensimmäistä kertaa matkan adoptioperheille pandemian johdosta nyt myös kotimaassa, upeassa Ahvenanmaan saaristossa. Ohjelmassa on tutustumista kesäiseen saaristoon pyöräillen tai autoillen, ja pääsemme myös safarille - omenasafarille sekä nautimme afrikkalaishenkisestä braaista. Tervetuloa mukaan!

Kesäkuun matka 10.-13.6. on tarkoitettu Etelä-Afrikka adoptioperheille. Järjestämme toisen matkan 22.-25.7., mikäli kiinnostuneita on riittävästi. Heinäkuun matka on avoin kaikille adoptioperheille. Tervetuloa mukaan!

Päivä 1 - 10.6.2021

Tervetuloa Ahvenanmaalle! Kokoonnumme Saltvik Bed and breakfastissa kello 15. Aloitamme yhteisen matkamme tutustumalla majataloon ja huoneisiimme. Tarjolla kevyt lounas ja alkumalja, jonka aikana matkanjohtajat esittelevät itsensä ja kertovat tulevasta matkasta. Kaikkiin vierailukohteisiin voi liikkua joko pyörällä tai autolla.

Majoituspaikkamme Saltvik bed and breakfast sijaitsee Saltvikin kylässä noin 25 kilometrin päässä pääkaupungista Maarianhaminasta. Idyllinen majatalo on aikoinaan toiminut emäntäkouluna ja se sijaitsee lähellä uimarantaa sekä pyöräily- ja vaellusreittejä.

Tutustumisen jälkeen lähdemme Öfvergårdin omenatarhalle Tjudöön (noin 14km/suunta) safarille - omenasafarille! Meidät vastaanottavat omenatarhurit ja yrittäjäpariskunta Anna ja Jan, joiden johdolla pääsemme tutustumaan omenatarhurin arkeen ja omenan kasvatukseen. Omenasafarin jälkeen istumme pöytään maistelemaan tilan palkittuja artesaaniomenamehuja ahvenanmaalaisten makupalojen kera.

Paluumatkalla pysähdymme syömään illallisen Stallhagenin panimoravintolassa.

Lue lisää Saltvik Bed and Breakfastista
Lue lisää Öfvergårdista
Lue lisää Stallhagenin panimoravintolasta

Päivä 2 - 11.06.2021

Täyttävän aamiaisen jälkeen otamme suunnaksi Sundin kylän ja Mattaksen meijerin (noin 11km/suunta). Mattaksen meijeri on tunnettu herkullisista maitotuotteistaan: juustoista, jogurteista ja jäätelöistä. Mattaksen meijerillä meitä ovat vastassa yrittäjäperheen lisäksi tietysti suloiset eläimet. Viihtyisällä pientilalla aikuiset ja nuoret osallistuvat yrittäjäperheen johdolla englanninkielellä opastettuun juustotastingiin, jonka aikana perheen pienimmät saavat osallistua suomeksi opastettuun aarrejahtiin. Ohjelman jälkeen syömme lounaaksi paikan päällä tuotetun ja valmistetun halloumihampurilaisaterian.

Illalla vapaata aikaa. Kysy halutessasi lisää lisäpalveluista kuten melonnasta.

Lue lisää Mattaksen meijeristä

Päivä 3 - 12.06.2021

Kolmantena päivänä tutustumme omatoimisesti Kastelholman kylään (noin 6km/suunta). Historiallinen Kastelholman kylä on täynnä nähtävyyksiä kuten Kastelholman linna, Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo ja vankilamuseo Vita Björn. Syömme lounaan yhdessä Ahvenanmaan tunnetuimmista ravintoloista, Smakbyssä. Smakbyn on Strömsö tv-ohjelmasta tunnetun, vuoden kokiksi sekä Ruotsissa että Suomessa valitun Michael Björklundin omistama ravintola.

Illalla syömme viimeisen yhteisen illallisen majatalolla. Pöytä on katettu grilliherkuilla ja inspiraatiota ateriaan on haettu eteläafrikkalaisesta braaista!

Lue lisää Kastelholman nähtävyyksistä
Lue lisää Smakbyn-ravintolasta

Päivä 4 - 13.06.2021

Aamupalan jälkeen yhteinen matkamme on ohi. Mikäli haluat vielä jatkaa lomaasi ja esimerkiksi yöpyä Maarianhaminassa, autamme mielellämme loppulomasi suunnittelussa ja varauksissa!


Pyöränvuokraushinnasto
Voit vuokrata pyörän lisämaksusta matkallesi.

Sähköpyörä 200 euroa/ 3vrk
Aikuisten 3-vaihde pyörä 80 euroa/ 3 vrk
Junioripyörä 60 euroa/ 3 vrk

Hintatiedot
Aikuinen 440 euroa
Lapsi 10-12 vuotta 180 euroa
Lapsi alle 10 vuotta 90 euroa
Lapsi 0-2 vuotta veloituksetta

Hintaan sisältyvät kaikki ohjelmassa mainitut vierailukohteet ja ruokailut. Majoitukseen kuuluu aamupala sekä kevyt iltapala. Hintaan ei sisälly laivaliput Ahvenanmaalle, autamme mielellämme laivalippujen varauksessa. Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Maksu- ja varausehdot:
Matka tulee olla maksettu kokonaisuudessaan kuukausi ennen lähtöä. Mikäli matka joudutaan peruuttamaan sen vuoksi, että maakuntarajat suljetaan ja Ahvenanmaalle ei saa matkustaa koronarajoitusten vuoksi, palautamme rahat kokonaisuudessaan. Suosittelemme matkavakuutusta kaikille matkustajille.

Viking Line aikataulu:

Turku-Maarianhamina 8.45 - 14.25
Maarianhamina-Turku 14.25 - 19.50

Matkalle mahtuu korkeintaan 30 henkilöä. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Åland expeditions Ab Oy, y-tunnus 3102971-1.

Varaukset
Varaukset sähköpostilla suvi@kapua.fi

Ilmoitathan varauksen yhteydessä seuraavat tiedot:
- Matkustajien nimet ja lasten iät
- Mahdolliset lisäpalvelut kuten pyörän tai kajakin vuokraus (voi ilmoittaa myös myöhemmin)
- Ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot
- Mikäli haluat varata laivaliput kauttamme, tarvitsemme lisäksi jokaisen matkustajan syntymäajan, kansalaisuuden sekä ajoneuvon rekisterinumeron

Haluaisitko mukaan matkalle, mutta ajankohta ei sovi? Sama matkapaketti on mahdollista toteuttaa myös heinä- tai elokuussa. Kysy lisää Suvilta!

Lisätiedot
Suvi Aarnio / 050 440 5534, suvi@kapua.fi
Henna-Mari Koski / 040 674 5290, sales@alandexpeditions.ax, Åland expeditions and events

Lämpimästi tervetuloa Ahvenanmaalle!

Vieritä ylös