Kapua 2018 Malawi hakuohjeet

Tämä on mahdollisuutesi – lähde mukaan elämäsi seikkailuun!

“Kapua jätti minuun pysyvän jäljen. Eikä pelkästään tatuoinnin muodossa, vaan pysyvän jäljen sieluun, eli omiin ajatuksiin, tunteisiin, arvoihin ja asenteisiin.
– Tero Mäkinen, Kapua 2014 Etiopia

Vastuunkantaja-seikkailija-joukkuepelaaja saa paikan!

Kapua 2018 Malawi -tiimiin haetaan vapaaehtoisia hyväntekijöitä ja seikkailijoita, joita yhdistää halu parantaa maailmaa ja osallistua Kapua-triathloniin Malawissa. Kapuajat keräävät vuoden ajan varoja suomalaisten järjestöjen toteuttamaan kehitysyhteistyöhön, jolla edistetään tyttöjen ja naisten kouluttautumista ja oikeuksien toteutumista kyläyhteisöissä.

Syyskuussa 2018 Kapua Malawi -tiimi matkaa tutustumaan Väestöliiton ja Taksvärkki ry:n tukemaan työhön. Malawissa tiimi meloo Malawijärven upeissa maisemissa, pyöräilee halki kylien ja kiipeää Malawin korkeimmalle huipulle, Mulanje-vuorelle (3002 m).

Kapuajat keräävät varoja pääasiassa itsenäisesti, mutta myös yhdessä muiden Kapuajien kanssa. Kunkin Kapuajan keräystavoite on kaksi euroa jokaisesta metristä Mulanjen huipulle, yhteensä 6004 euroa. Koko ryhmän yhteinen tavoite on 100 000 euroa. Kerätyt varat kanavoidaan Kapuan kumppanijärjestöjen Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kautta koulutusta ja terveyttä edistäviin hankkeisiin itäisessä ja eteläisessä Afrikassa.

Vuodesta 2006 alkaen yli 200 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt jo yli 800 000 euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi ja matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa varoilla toteutettuihin hankkeisiin sekä kiipeämässä eri maiden vuorille.

Ryhmään valitut saavat henkilökohtaisen Konkarikapuajan tuen. Konkarit ovat jo kerran Kapuan kokeneita, aiempiin hankkeisiin osallistuneita henkilöitä. Konkarit toimivat vertaistukena ja tsemppaavat varainhankinnassa sekä matkaan valmistautumisessa.

Kuka voi hakea kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, kehitysmaiden tukemisesta kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti Kapuan puitteissa. Arvostamme riittävää fyysistä kuntoa tai halua kohottaa kuntoa ennen matkaa. Aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta, melomisesta tai varainhankinnasta ei tarvita.

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkan Malawiin sekä muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu Kapua 2018 Malawi -tiimiin on 290 euroa. Osallistumismaksu maksetaan, kun hakija on valittu tiimiin ja vahvistanut osallistumisensa. Osallistumismaksu sisältää:

– Kolme koulutusviikonloppua ennen matkaa
– Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko vuoden ajan
– Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
– Oman varainhankintasivun
– Kuntotestin ja kunto-ohjelman
– Palautetapaamisen matkan jälkeen
– Kapua t-paidan

Osallistumismaksu ei sisällä matkakuluja koulutustapaamisiin, jotka järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä.

Ryhmän ensimmäinen koulutusviikonloppu järjestetään Heinolassa 12.–14.1.2018.

Alustava matkaohjelma

Matkan alustava ajankohta: 24.9.-11.10.2018

Päivä 1: Saapuminen Malawin pääkaupunkiin Lilongween
Päivät 2-3: Tutustuminen Väestöliiton hankkeisiin Dedzassa
Päivä 4: Jatkamme matkaa pyörillä kohti Salimaa
Päivät 5-6: Tutustuminen Taksvärkin hankkeisiin Salimassa
Päivät 7-8: Melontaa Malawi-järvellä
Päivät 9-10: Safari Liwonden luonnonpuistossa
Päivä 11: Siirtyminen Mulanje-vuoren juurelle
Päivät 12-14: Kolmen päivän vaellus Malawin korkeimmalle huipulle
Päivä 15: Kotimatka alkaa, siirtyminen lentokentälle
Päivä 16: Paluulento Suomeen

Alustava matkan hinta: n. 3700 € sisältäen lennot ja ohjelman täyshoidolla Malawissa.

Tutustu myös aiempien kapuajien kokemuksiin.

Haku Kapua 2018 Malawi -tiimiin on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!