“Kapua jätti minuun pysyvän jäljen. Eikä pelkästään tatuoinnin muodossa, vaan pysyvän jäljen sieluun, eli omiin ajatuksiin, tunteisiin, arvoihin ja asenteisiin.
- Tero Mäkinen, Kapua 2014 Etiopia

Juokse apua Etiopiaan!

Food and Forest Development Finland (FFD) ja Kapua yhdistävät voimansa Etiopian pienmetsänomistajien puolesta urheilun ja seikkailun keinoin. FFD:n Kapua-tiimiin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia hyväntekijöitä ja seikkailijoita, joita yhdistää halu parantaa maailmaa ja juosta Etiopian metsien hyväksi.

Etiopiassa metsiä on enää vain 4% maan pinta-alasta. Puita istuttamalla naisten puunhakumatkat lyhenee ja aikaa jää mulle. Perheet saavat tuloja metsistä, joiden ohessa tuotetaan myös hunajaa. Puita istuttamalla pidetään maaseutu elävänä ja ehkäistään ilmastonmuutosta.

Ryhdy maailman muuttajaksi ja hae mukaan FFD:n Kapua-tiimiin! Kapuajat keräävät varoja Etiopian metsien tukemiseksi sekä osallistuvat tiedotuskampanjaan Suomessa. Suositeltu keräystavoite on 0,5 euroa jokaista juostua metriä kohden, yhteensä 5000 euroa, mutta tavoitteen voi määritellä myös itse. Minimilahjoitus on 500 euroa, joka hankkeelle tulee kerätä.

Marraskuussa 2020 Kapua-tiimi matkaa Etiopian maaseudulle tutustumaan työhön, jota keräysvaroilla tehdään ja osallistuu maan pääkaupungissa Addis Abebassa 10 kilometrin Great Ethiopian Run -juoksuun Etiopian metsien puolesta.

Vuodesta 2006 alkaen yli 200 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt lähes miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi ja matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa keräysvaroilla toteutettuihin hankkeisiin.

Osallistujat saavat täyden tuen ja välineet varainhankintaan sekä osallistuvat juoksukouluun Suomessa. Jokainen saa lisäksi henkilökohtaisen Konkarikapuajan tuen. Konkarit ovat jo kerran Kapuan kokeneita, aiempiin hankkeisiin osallistuneita henkilöitä. Konkarit toimivat vertaistukena ja tsemppaavat varainhankinnassa sekä matkaan valmistautumisessa.

FFD Kapua 2020 -hankkeen kumppanijärjestö on maanviljelijöitä ja metsänomistajia kehitysmaissa tukeva Food and Forest Development Finland ry. Järjestö vähentää köyhyyttä ja parantaa viljelijöiden toimeentuloa tukemalla osallistavaa, ilmastokestävää metsätaloutta Etiopiassa. Lisätietoa FFD:stä ja järjestön työstä Etiopiassa.

Kuka voi hakea kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, kehitysmaiden tukemisesta kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti Kapuan puitteissa. Aiempaa juoksu- tai varainhankintakokemusta ei tarvita.

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkan Etiopiaan sekä muut osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu FFD:n Kapua -tiimiin on 290 euroa. Osallistumismaksu sisältää:

- Kolme koulutustapaamista ennen matkaa
- Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko vuoden ajan
- Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
- Oman varainhankintasivun
- Juoksukoulun ja kunto-ohjelman
- Kapua t-paidan

Osallistumismaksu ei sisällä matkakuluja koulutustapaamisiin, jotka järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä.

Matkaohjelma

Osallistua voi joko koko matkalle tai lyhennetylle matkalle, jolloin paluu on heti Bahir Darin kohdevierailujen jälkeen. Matkan alustava ajankohta on marraskuun 2020 puolivälistä kuun loppuun.

Päivä 1: Lento Helsingistä Addis Abebaan
Päivä 2: Nähtävyyksiä Addis Abebassa ja Etiopian kansallismuseossa
Day 3: Great Ethiopian Run-juoksu
Day 4: Matka Addis Abebasta Bahir Darin kaupunkiin. Vierailu Lake Tana-kosteikkoalueella.
Päivät 5-6: Bahir Darin kaupungista FFD:n hankkeeseen Bahir Darin maakunnassa
Päivä 7: Vierailu Sinisen Niilin vesiputouksilla
Päivä 8: Bahir Darista Addis Abebaan
Päivä 9: Addis Abebassa, illallinen etiopialaisessa ravintolassa (Yoda Abisinya)
Päivä 10: Lento Addis Abebasta Helsinkiin.

Koko matkan hinta on noin 2490 euroa sisältäen lennot, majoitukset, kuljetukset ja retket ohjelman mukaisesti Etiopiassa.

Tutustu myös aiempien kapuajien kokemuksiin.

Ole mukana! Täytä ilmoittautumislomake FFD:n Kapua-tiimiin 31.10.2020 mennessä tästä!