Food and Forest Development Finland (FFD) ja vapaaehtoisorganisaatio Kapua yhdistävät voimansa Etiopian pienmetsänomistajien puolesta urheilun ja seikkailun keinoin. Haku FFD:n Kapua-tiimiin on auki!

FFD:n Kapua-tiimiä kootaan juuri nyt. Etsimme hyvää tekevään Kapua-seikkailuun eri-ikäisiä henkilöitä, joita yhdistää kiinnostus tukea kehitysyhteistyötä ja osallistua Afrikan suurimpaan juoksutapahtumaan.

Kapua-tiimi matkustaa kymmeneksi päiväksi Etiopiaan marraskuussa 2019. Vapaaehtoiset Kapuajat osallistuvat 10 kilometrin Great Ethiopian Run -juoksuun Addis Abebassa lähes 2,5 kilometrin korkeudessa. Lisäksi tiimi tutustuu maanviljelijöitä ja metsänomistajia kehitysmaissa tukevan FFD:n kehitysyhteistyöhön Etiopiassa, jonka tukemiseksi kampanja kerää varoja.

”Viljelijät tarvitsevat riittävän toimeentulon kamppaillakseen ilmastonmuutosta vastaan. Metsänhoito tarjoaa avaimet sekä toimeentuloon että ilmastokestävyyteen”, toteaa FFD:n ohjelmajohtaja Tiina Huvio.

Kapuajat keräävät varoja Etiopian pienmetsänomistajien elinkeinojen ja toimeentulon vahvistamiseen, sekä osallistuvat tiedotuskampanjaan Suomessa vuoden 2019 aikana. Suositeltu keräystavoite on 0,5 euroa jokaista juostua metriä kohden, yhteensä 5000 euroa, mutta tavoitteen voi määritellä myös itse. Minimilahjoitus on 500 euroa, joka hankkeelle tulee kerätä Etiopian pienmetsänomistajien tukemiseksi. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa Etiopiaan.

FFD vähentää köyhyyttä ja parantaa viljelijöiden toimeentuloa tukemalla osallistavaa, ilmastokestävää metsätaloutta Etiopiassa. Keskeisinä keinoina ovat mm. palvelutuotannon kehittäminen, tuotannon monipuolistaminen sekä osuuskunnan markkinoinnin kehittäminen. Lisäksi tuetaan jäsenten kouluttautumista ja osaamista kestävässä metsänhoidossa sekä hunajan, puupaalujen ja puuhiilen arvoketjuissa. Hanke edistää viljelijöiden voimaantumista sekä edistää metsäekosysteemien kestävyyttä ilmastonmuutoksen aiheuttamia uhkia vastaan.

Suomalainen Kapua on toiminut jo 12 vuotta maailman oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Vuodesta 2006 alkaen yli 200 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt yhteensä lähes miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi. Kapuajat ovat matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa keräysvaroilla toteutettaviin hankkeisiin.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan FFD:n Kapua-tiimiin 31.1.2019 mennessä!

Lisätietoa hankkeesta:
Kapua: Suvi Aarnio, +358 50 440 5534, suvi@kapua.fi, www.kapua.fi
FFD: Tiina Huvio, tiina.huvio@ffd.fi, 0401595667, www.ffd.fi

0 kommenttia

Jätä kommentti

Haluatko aloittaa keskustelun tai tietää lisää?
Kirjoita mielipiteesi ja kannustuksesi alle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *